Toplumsal dayanışmayı ve sosyal yardımlaşmayı ön planda tutan İstanbul Şebinkarahisar Sivil toplum platformu, Şebinkarahisarlıların toplumsal menfaatlerinin temel ve ortak noktası olan sorunlarını da açtıkları pankartlar ile dile getirdiler. Çünkü sivil toplum kuruluşlarının temel amacı, toplumun yararı için çalışmalar yapmak ve toplumun bu faaliyetlere katılımını sağlayarak, ‘’güçlü bir demokrasi’’ ile birlikte, ‘’güçlü bir sivil toplum’’ olma yolunda ilerleme sağlamaktır. ‘’İstanbul Şebinkarahisar Sivil toplum platformu’’ adıyla işbirliği ve dayanışma yaparak, daha güçlü bir Şebinkarahisar için çalışmalarını sürdürmektedir.
Sivil Toplum Kuruluşlarının Şebinkarahisar sorunlarının çözümü noktasında getirdikleri sorun ve önerileri ile çeşitli platformlarda dile getirilen sorun ve önerileri değerlendirilerek toplum menfaatine önemli projeler hayata geçmiştir.
Şebinkarahisar sivil toplum kuruluşlarının güçlü hamleleri ve enerjisi ile yerel ve genel idarecilerin katkıları ile yapılan istişareler sonucunda, Şebinkarahisar’da somut adımlar geçmişten bugüne atılmaya başlandı.
Toplum yeni heyecan ve atak bekliyor
Türkülere konu olan Eğribel tüneli inşallah 2018 yılında faaliyete geçecek, fakat İstanbul yolu beklenen neticeyi vermedi. Şebinkarahisar yolları yıllardır, Şebinkarahisarlılar tarafından dile getirilerek yapılan haberler, paneller, toplantılar ne yazık ki yol konusunda istenen neticeyi vermemekle birlikte, önümüzdeki zaman diliminde de ne olacağı meçhul bir proje olarak gözükmektedir. Bu projelerde netice alıcı hiçbir belge ve açıklama olmayınca yol projeleri şimdilik askıda duruyor izlenimini veriyor. Tünel ile şimdilik avunacağa benziyoruz.
İşte bu nedenle olsa gerek, konuşmalar ve açıklamalar netice vermeyince pankartların dili ile sorunlar gündeme gelmeye başladı ve gelmeye devam edecek gibi görünüyor. Fakat sivil toplum kuruluşlarında herhangi bir canlılık ve program şimdilik gözükmüyor.
Dolayısıyla toplum yeni heyecan ve atak bekliyor
İLK KAZMA NE ZAMAN !
Son yıllarda şehircilik alanında yapılan çalışmalar ile hızlı bir değişim ve gelişim gösteren Şebinkarahisar, kent meydanı projesi ile bölgede ağabey rolünü oynayarak örnek kent olma yolunda önemli adımlar atıyor. Fakat bu projeye ne zaman kazma vurulacak merakla bekliyoruz.
Medeniyetler beşiği Şebinkarahisar’ın her yanı buram buram tarih kokuyor.İnsanlık tarihine mal olmuş kültür mirası eserlerin tanıtımı ile gereken bakım ve onarımı tam anlamıyla yetersiz kalmakta olup, kültür turizmi açısından da bu eserlerinde tanıtımı yapılmamaktadır
Şebinkarahisar Sempozyumu ile umutlandık, faydalı ve verimli bir etkinlik oldu, fakat bir ay geçmesine rağmen daha sonuç bildirgesi yayınlanmadı. Buradan çıkacak yol haritası yeni bir umut ışığı olabilir..
Pankartların dili olsa...
Şebinkarahisar Sivil toplum platformu, Şebinkarahisar temel sorunlarını anlatan pankartlarla çeşitli tarihlerde yapılan etkinliklerde gündem oluşturdu.
Dört yıl evvel Şebinkarahisar Kültür, sanat ve Ceviz festivalinde yaptığımız haberde, ''Eğribel tüneli ve yollar için Acilen çözüm bekliyoruz'', ''Bölgesel kalkınma için, Her zaman her yerde birlik, beraberlik ve güç birliği'', ''Yaşlılarımızın gözü açık gitmesini istemiyoruz, Vilayetlik hakkımızın acilen iadesini istiyoruz'', ''Önce acilen Şebinkarahisar teknoloji Fakültesi, sonra hedef 2023 Şebinkarahisar Üniversitesi'', ''80 yıllık çile bitsin Artık yeter, Vilayetlik hakkımızı istiyoruz ve Çözüm için hep birlikte Mücadele '', yazılı pankartlar açan Şebinkarahisar Sivil toplum platformu, festivali düzenleyenleri de unutmayarak ''Memleketimiz için hayırlı olsun, başarılar dileriz'' ve ‘’yöremiz için hayırlı olsun’’ dileklerinde bulunduğu pankartları astılar.
Bu projelerle ile beraber tünel, Fakülte projesi de hayata geçtiğinde, yöre insanı ile beraber, Sivil toplum platformu da, kalkınma mutluluğunu hep beraber yaşayacaktır.
Kara sevda..
Geriye bir tek Vilayetlik kara sevdası kalıyor.. Olur mu dersiniz
Osmanlı Devletimiz döneminde Sancak Beyliği, Türkiye Cumhuriyetimize 1933 yılına kadar Vilayetlik idari statüsünde bulunan memleketimiz Şebinkarahisar’ın vilayetlik hakkı için “iadei itibar meselesi” olarak görüyoruz ve çözümünü bekliyoruz.
Etiketler : Sivil Toplum kuruluşlarının Pankartları öksüz kaldı